Академик Бултекс 99 загуби като гост на Левски Лукойл с 81:89 /19:24, 30:17, 21:28, 11:20/ в последния си мач от редовния сезон на Балканската лига. Така пловдивският тим остана 4-ти в класирането и ще играе с петия Башкими плейоф за влизане във финалната четворка. Студентите ще са домакини на реванша. Левски Лукойл е трети е ще срещне Тирана, който победи Ибар с 95:65 и финишира на 6-о място. Блокотехна и Рилски спортист се класират директно за Топ 4, но утре ще определят първия в класирането, който на финалната четворка ще срещне Академик Бултекс 99 или Башкими в полуфинала. В събота Левски Лукойл отново приема Академик Бултекс 99, но в мач от НБЛ в зала Универсиада.

Двубоят в зала Триадица бе изпълнен с обрати и доста оспорван и зрелищен. Срещата започна равностойно, но в средата на първата четвърт домакините дръпнаха със серия от 11:0 с три поредни тройки. Академик Бултекс 99 бързо отговори със серия от 7:0 и се задържа в двубоя. Втората четвърт се превърна в истински рецитал на пловдивчани, които вкараха 30 точки на сините срещу допуснати 17 със здрава защита и точен мерник от тройката.

След почивката постепенно Левски Лукойл успя да изравни, като двата тима многократно сменяха водачеството. Интригата се запази до последната минута, когато грешки на Академик Бултекс 99 дадоха превес на домакините. Доволен съм от момчетата, дори се поувлякохме и някои играха повече, отколкото бяхме запланували. В събота за първенството излизаме за победа, каза старши треньорът на пловдивчани Асен Николов, който не можеше да разчита на контузените Станислав Ваклинов и Адриян Секулов.

Мартин Дурчев бе най-резултатен за отбора на Асен Николов с 18 точки, Александър Груев добави 16, Васил Бачев - 12 и Айзея Юмипиг - 11. Дарил Брайънт вкара 24 точки за Левски Лукойл, като вкара 6 от общо 15-те тройки /срещу 10 на пловдивчани/. Неманя Милошевич добави 17, Станимир Маринов - 13.