Отборът на Академик Бултекс 99 няма да може да разчита на двама свои баскетболисти за мача от Балканската лига срещу Рилски спортист в Самоков тази вечер от 18.30 часа. Центърът Никола Маравич има болки в ахилеса и ще му бъде дадена почивка, за да може да се възстанови за мача с Ямбол в НБЛ в събота. Гардът Адриян Секулов пък получи разтежение на бедрен мускул на срещата срещу Башкими във вторник от Балканската лига и ще трябва да почива десетина дни. Всички останали в отбора са здрави.

Въпреки че срещата не е от голямо значение за нас, ще играем за победа, но ще дам възможност за изява на повече момчета от състава, каза старши треньорът на пловдивския тим

Междувременно началният час на домакинския мач на Академик Бултекс 99 срещу Ямбол в събота в комплекс СИ²ЛА от поредния кръг в НБЛ бе променен. Вместо в 18 часа двубоят ще започне в 17 часа. Детски празник ще подгрее поредното изпитание на мъжкия отбор. От 9 часа на същия ден в баскетболната зала на Спортното училище ще се проведат срещи между школите на клуба в пловдивските училища при децата от 1 до 4 клас. Междувременно състезателите, треньорите и ръководството на Академик Бултекс 99 честитят днешния празник на жената 8 март на всички съпруги, приятелки, майки и баби на всички в клуба!