Той е само на 11 години, а вече е шампион по карате и шампион по картинг. Малкият пловдивчанин Делян Мишинков печели наред състезанията в своята възрастова категория, но не спира да мечтае за още купи.

През 2017 той получи покана за участие в световните финали на SWS във Франция: Световното Първенство за любители, което ще се проведе на 25, 26 и 27 май на пистите Racing Kart Cormeilles track близо до Париж.  На  този финал Делян Мишинков ще кара за България във възрастовата група от 11 до 14 години.

Дидо се качва за първи път на картинг през месец май 2015 г., а това че живее до пистата е повод да досажда на батковците, които работят там дълго време, въпреки че е под необходимия ръст за пилотиране. Накрая все пак успява да ги пребори. 

Показва, че няма да е един от многото състезатели, които ще карат само няколко месеца още през март 2016, когато в Супер финала на Зимния шампионат влиза с последно време, а след това последователно печели първите два манша и се изравнява по точки с шампиона Любо Гърков. В третия решителен старт интригата е пълна, защото Дидо отново повежда и въпреки няколкото изпреварвания с водача в класирането, до 7-та от 10 обиколки той води. Малшансът машината му да аварира точно тогава му дава и първия урок за това, че пилота зависи и от техниката. В крайна сметка завършва трети в генералното класиране.

Следва летен шампионат, където Дидо кара в Пловдив, Варна и Конца, като завършва годината на първо място, печели Летния шампионат, а в зимния за 2017 разликата в точките с втория вече е в пъти…

В началото на годината се сбъдва и мечтата му- да кара на световно първенство.

Подготвя се сам – без треньор, но тайничко се надява един ден да получи подкрепа от спонсори и фенове на този спорт. След Франция той иска се включи и в шампионата при професионалистите, за който вече си е осигурил и собствен картинг, но за повече ще са му необходими и приятели с бензин в кръвта.

Делян се състезава и в клуба по карате АССК "Тракия" и също е шампион в категорията си.