1 милион долара може да спечели най-добрият ни тенисист Григор Димитров на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс, Калифорния. Това ще стане обаче само ако грабне титлите и на сингъл и на двойки, в които ще играе в тандем с аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Такъв е специалният бонус от организаторите. В историята на турнира има шест случая с тенисисти и на сингъл и на двойки: Роско Танър (1978 г.), Борис Бекер (1988 г.), Джим Къриър (1991 г.), Линдзи Дейвънпорт (1997 г. и 2000 г.) и Вера Звонарьова (2009 г.)

Григор почива в първия кръг на сингъл и ще изиграе първия си мач в събота местно време. Това означава, че срещата може и да е в ранните часове на неделния ден у нас. Съперникът на Гришо все още не е ясен – той ще бъде определен от двубоя между Фернандо Вердаско и Гуидо Пея. Българинът вероятно ще излезе на корта преди мача на Роджър Федерер. Програмата все още не е известна, но със сигурност в събота ще играят Маестрото, хасковлията, Доминик Тийм, Ник Кирьос, Винъс Уилямс, Каролине Вожняцки, Елина Свитолина, Анжелик Кербер, както и Серина Уилямс и Виктория Азаренка, стига двете да преминат първия кръг.

В неделя пък на кортовете ще гледаме Новак Джокович, Марин Чилич, Александър Зверев, Кей Нишикори, Хуан Мартин дел Потро, Джак Сок, Симона Халеп и Гарбине Мугуруса (стига последните две да спечелят мача си от втори кръг).