Отборът на ЦСКА-София провежда групови тренировки на Панчарево въпреки наложеното извънредно положение и забрана за спорт в цялата държава! Това стана ясно, след като в редакцията на Sportal.bg пристигнаха аматьорски кадри, направени днес на тренировъчния център на "червените". На тях се вижда, че треньорът Милош Крушчич, помощник-треньорът и анализатор Деян Фияла и кондиционният треньор Кирил Динчев участват в занимание с шестима от чужденците на отбора - Греъм Кери, Витаутас Черниаускас, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор, Стефано Белтраме и Томи Юрич. Групата от играчи и треньори играе джитбол и квадрат, което не е разрешено в този момент.

Както е известно, тази сутрин нашата медия написа, че от два дни има недоказан слух, тръгнал от близки до треньорите и играчите на тима, как "червените" тренират на своята база, въпреки забраната от началника на оперативния щаб за борба с коронавирус генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. От оперативния щаб категорично не разрешават да се събират групи хора на едно място, като наложиха сериозни глоби и най-различни забрани през последните седмици. Причината за забраната е повече от ясна – подобни действия застрашават здравето на много хора в разгара на епидемия, която взима хиляди жертви в цял свят.

Именно поради това заниманията на всички футболни отбори в България, както и първенствата бяха спрени на 13 март, когато беше обявено извънредното положение в страната за един месец, което обаче преди няколко дни беше удължено с още един месец - до 13 май. Казусът с ЦСКА-София не е първи, тъй като преди няколко дни беше направена проверка на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив). Тя бе заради интервю на футболиста на "сърфовете" Лукас Масоеро, който призна, че "черно-белите" започнали да тренират, въпреки забраната, на групи от по четири човека. Това принуди пловдивското РЗИ да се самосезира.