Напук на съдийските брадви срещу представителния тим в мача със Славия за Купата снощи, Ботев показа, че има една от най-добрите школи в България и спечели Купата на БФС при набор 2002. На финала в Горна Оряховица младите надежди на канарчетата победиха Левски с 2:1, въпреки меко казано спорното съдийство.

Още в 3-та минута Мартин Русев тресна горната греда с удар с глава след корнер. Малко след това Мерт Салимехмед бе съборен в наказателното поле на Левски, но съдията подмина ситуацията. Сините поведоха в 15-та минута, след като Мартин Петков засече отблизо центриране отдясно.  Минута по-късно Казаков от Ботев пробва прехвърлящ удар от чиста позиция, но вратарят на Левски успя да се намеси. В 32-та минута канарчетата заформиха меле пред вратата на сините, топката се отби в защитник на Левски и се озова в мрежата, но реферът скандално отмени гола заради нарушение, което само той видя. 6 минути по-късно Трифонов бе съборен в наказателното поле на Левски, но съдията отсъди нарушение пред линията!

След почивката удар на жълто-черните срещна ръката на защитник на сините, но сигнал не последва. Все пак логиката възтържествува и в 55-та минута възпитаниците на Иван Гешев изравниха. Трифонов подаде на Слави Шопов, който се освободи от защитник и реализира сам срещу вратаря. Само 4 минути по-късно обратът стана пълен. След меле пред вратата на Левски Трифонов вкара победния гол. Оттук нататък реферът всячески се опитваше да подпира Левски, но в крайна сметка Ботев удържа аванса си и заслужено вдигна Купата.