Ботев постигна разгромна победа с 5:0 над Левски-Раковски в среща от 20-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. "Канарчетата" играха много под нивото си през първата част, но въпреки това стигнаха до две попадения. След почивката "жълто-черните" доминираха тотално и заслужено се поздравиха с трите точки, като по този начин се възползваха от грешката на Левски и дръпнаха с девет точки пред "сините".

Първото попадение падна в 29-ата минута, когато Крис Добрев изпълни прецизно пряк свободен удар. В 36-ата минута Добрев се отчете и с асистенция, след като изведе Иво Казаков очи в очи с вратаря на Левски-Раковски, а роденият през 2002 година нападател с едно докосване прати топката в мрежата за 2:0.

След почивката доминацията на пловдивчани беше пълна, а момчетата на Стефан Стоянов създадоха куп положения пред вратата на домакините. В 53-ата минута Атанас Янков се устреми отдясно и намери Станислав Шопов, който с премерен удар от 10 метра направи аванса на "жълто-черните" класически. В 67-ата минута Станислав Шопов изведе Благовест Данчев сам срещу вратаря на "сините", а "седмицата" в "жълто-черния" тим стреля покрай стража за 4:0. В 74-ата минута центриране отляво свари неподготвен защитник на Левски-Раковски, който в опита си да изчисти подаде на Благовест Данчев, а халфът без проблеми оформи крайния резултат.

Във временното класиране "канарчетата" остават на върха, като събраха актив от 53 точки. На второ място е отборът на ЦСКА-София с 46 точки, а на третата позиция се свлече основният конкурент на "жълто-черните" Левски, като "сините" са с 44 точки.