Ботев постигна впечатляваща победа със 7:1 над Черно море в първи полуфинал за Купата на БФС при набор 2002. Двубоят се игра при много тежки атмосферни условия, а началото на срещата бе забавено с 45 минути заради падналия сняг над Пловдив. Момчетата на Иван Гешев изиграха перфектно мача, като не оставиха какъвто и да е шанс на своя съперник. Реваншът между двата тима е на 29.03 на стадион "Корабостроител" във Варна, но жълто-черните вече докосват финала.

Станислав Шопов откри още в 7-та минута, след като изпълни великолепно пряк свободен удар и прати топката в долния десен ъгъл на вратаря за 1:0. В 20-та минута пак той удвои от дузпа. Малко след това Мартин Русев тресна гредата зад вратаря на Черно море.

Второто полувреме стартира във вихрено темпо за "жълто-черните", които тотално прегазиха опонента си. В 45-ата минута Георги Трифонов се пребори за топката и намери Станислав Шопов, който остана очи в очи с вратаря на "моряците" и стреля, стражът първоначално спаси удара, но при добавката халфът изигра елегантно ситуацията и оформи своя хеттрик - 3:0.

В 49-ата минута Иво Казаков центрира от свободен удар, а Венцислав Богданов с глава прехвърли вратаря за 4:0. След по-малко от 180 секунди Атанас Стоименов стреля от границата на наказателното поле, получи се рикошет и топката попадна в Георги Трифонов, който извади към Иво Казаков, а нападателят с удар отблизо покачи на 5:0. В 58-ата минута Иво Казаков стреля директно от свободен удар от над 30 метра, а топката изненада вратаря и влетя във вратата за 6:0.

В следващата минута "жълто-черните" отново ликуваха, след като Георги Трифонов бе изведен сам срещу вратаря и след спасения първоначален удар, се разписа за 7:0. След това попадение "канарчетата" рязко свалиха оборотите и предоставиха инициативата на гостите, които погледнаха по-смело към вратата на Ботев. В 62-ата минута варненци върнаха едно попадение, след красив техничен удар от 15 метра.  В другия полуфинал един срещу друг се изправят Берое и Левски.