Джудо клуб Аякс от Куклен записа впечатляващ дебют на държавния личен шампионат в София в зала „Универсиада“ . В турнира взеха участие около 420 състезатели, представители на около 60 клуба от страната практикуващи джудо. От Аякс участваха общо осем състезателя в различни категории като всички достигнаха призови места. Мария Горева се класира на 2 място в категория до 52 кг, Александра Кралева е на 3 място в категория до 44 кг. и Авеста Чростани стана на 3 място в категория до 48 кг. при момичетата.

В категория 50 кг –момчета, при силна конкуренция Иван Арнаудов достойно се пребори с противниците и зае 5 място в нея. Другите възпитаници на клуба Николай Кузмов и Мартин Стойчев в категория- +60 кг се справиха страхотно с противниците си и заеха съответно 7 и 9 място в класирането. Състезателят Петър Терзиев в категория до 42 кг също се представи чудесно, въпреки че не завоюва медал.

Джудо клуб Аякс град Куклен е млад клуб и действа от около една година на територията на общината. Това е огромен успех за усилията на състезателите и треньорите Лъчезар Харалампиев и Орлин Русев. Децата, за толкова кратко време са натрупали умения, които да ги правят конкурентноспособни в такива големи спортни форуми.

Треньорите не скриха огромната си радост от поредните им завоювани отличия. Състезателите тренираха цяла зима, за да са в добра спортна форма на това състезание. Тяхната подготовка се пренесе и на зимен лагер в град Сандански, където да се усъвършенстват и да покажат спортните си умения по най-добрия начин. Състезанието беше много силно и всички бяха добре подготвени. Представянето на всички състезатели от клуба беше отлично. Много сме щастливи от успеха им. Той е свързан с много усилия, много труд, много себеотдаване и разбира се, с талант, коментира треньорът Лъчезар Харалампиев.