Пловдивският волейболен клуб Строител вече има отбор и при юношите старша възраст. Клубът, създаден по инициатива на национала и настоящ президент Мартин Палийски, в едва втората си година от съществуването си вече играе във Висшата лига при мъжете, но веднага се зае с развиването и на собствена детско-юношеска школа. От новия сезон ВК Строител ще има общо 7 тима при подрастващите.

Отборът за юноши старша възраст ще направи официален дебют още утре от 18 часа, когато е мачът от първия кръг срещу градския съперник Виктория Волей в залата на СОУ „Цар Симеон Велики“. Старши треньор е Георги Михов, който води и представителния тим при мъжете. В тича влязоха и момчета от Локомотив, който миналата година преустанови дейността си и няма отбор при старшата. Състезателите учат в Спортното училище и след подписването на договора на ВК Строител с учебното заведение, се присъединиха към новия си клуб.

Още от февруари момчетата нямаше къде да тренират, готвиха се при нас, дадохме им възможност да решат къде ще продължат кариерата си и те останаха, каза специално за TrafficNews.bg Мартин Палийски.

На юношите на ВК Строител предстои сериозно изпитание утре, тъй като повечето състезатели в състава на Виктория Волей играят в националния отбор за тази възраст, както и в мъжкия тим. В събота от 18 часа в зала Строител пък е първият домакински мач на ВК Строител от новия сезон при мъжете срещу Дея Бургас.