Виктория Волей (Пловдив) се представи отлично във финала на регионите Тракия и Струма от държавното първенство по волейбол на България за момчета до 12 години. Възпитаниците на треньора Димитър Димитров, с помощник-треньор Калоян Стоянов, завършиха на второ място. Финалните мачове се проведоха в Етрополе с участието на най-добрите 8 отбора от тези два региона. В тази възраст няма държавни финали на цяла България, като спорът за призовите места се провежда на всеки два от шестте волейболни региона в страната.

Малките „викторианци“ спечелиха своята Група А след 3 победи от 3 мача. Пловдивчани надиграха последователно съгражданите си от ВК Строител с 2:0 гейма, Велбъжд (Кюстендил) с 2:0 гейма и Пирин (Разлог) с 2:1 гейма. В Група Б участваха отборите на Родопа (Смолян), Миньор (Перник), Марица (Белово) и домакините от Етрополе, като победител тук стана Родопа. Така във финалния двубой Виктория Волей отстъпи на Родопа с 0:2 гейма.

Доволен съм от играта на децата. Успяха да преборят себе си и да превъзмогнат напрежението от факта, че играят за първи път финали. Момчетата показаха дух, не подцениха съперниците си и вложиха огромно старание. Сега вече гледаме напред, като трябва да работим още по-здраво. Целта е да надградим и догодина да сме по-добри от сега, заяви за официалния сайт на Виктория Волей треньорът на отбора Димитър Димитров.