Каратистът на садовския клуб Гладиатор грабна втората си европейска титла в киокушина. На шампионата на Стария континент в Калининград той триумфира при юношите старша възраст и дублира първото си място при младшата от 2016 година. В края на миналата година той стана и световен шампион при старшата на първенството в Япония.

В Калининград Васко бе безапелационен в трите си срещи, които изигра в тежка категория. В първия си двубой той победи представител на Русия с вадзари, след което се справи и с двама свои сънародници от националния отбор – бургазлията Иван Попов в полуфинала и софиянеца Александър Алексиев с ипон на финала.

Каратистите от Пловдив и региона грабнаха още три сребърни медала от шампионата в Калининград. При мъжете Иван Команов от пловдивския СК Ронин стана трети, след като победи двама руснаци, но на финала загуби от японец след много оспорван мач с продължения и решение на съдиите 3:1 в полза на представителя на Изгряващото слънце. Съотборничката на Иван – Никол Харизанова също е трета, но при девойките старша възраст. Съотборникът на Васко Димитров в Гладиатор – Миглен Димитров, завоюва бронзов медал при юношите младша възраст.

Васко Димитров и Миглен Димитров от садовския клуб Гладиатор