Тенисист на пловдивския Локомотив се готви в академията на Рафа Надал в Майорка. 17-годишният Димитър Пашев от месец тренира в новото съоръжение на големия испански тенисист, което бе открито  през октомври миналата година.

Спортният път на Митко до момента се различава доста от този на останалите му връстници в тениса. Той е от Велинград, първоначално се увлича по футбола и хваща ракетата чак на 13 години, докато другите започват да се занимават с тенис обикновено на 6-7-годишна възраст. Митко е едно от децата, което истински ме е впечатлило, най-вече заради неговата упоритост, разказва специално за TrafficNews.bg изпълнителният директор на ТК Локомотив и капитан на женския ни национален отор за Фед Къп Дора Рангелова.

Всеки ден той хваща автобуса от Велинград, пристига в Пловдив, тренира двуразово и вечерта – обратно на рейса за родния му град. Това е достойно за възхищение. Предвид факта, че е започнал толкова късно да  играе, развитието му е малко по-трудно от това на връстниците му, които го водят с 6-7 години тренировки. В последно време обаче Митко участва в състезания и постига все по-добри резултати, допълва Дора Рангелова. Така дошла идеята младият тенисист да почерпи от опита на един от най-добрите в този спорт и с финансовата помощ на своите родители в момента е на едномесечно обучение в Манакор.

Академията на Рафа Надал разполага с 26 открити и закрити корта, покрит и закрит плувен басейн, фитнес център, три многофункционални спортни площадки, ресторант, кафе, магазин и градини. Съоръжението разполага и с места за настаняване и училище, тъй като идеята на Надал е да комбинира тениса с учението, за да може професионалният спорт да не пречи на образователното развитие на децата. Тренировките се водят от квалифицирани треньори начело с чичото на Надал – Тони, под чието ръководство Матадора се певърна в един от най-великите тенисисти.