Големият талант на Локомотив Пд Ияд Хамуд ще играе в английски Шефилд Уензди. Талантът от “черно-бялата” школа подписа договор за две години с “кукумявките” и се присъедини към подготовката на отбора до 18 години, на който предстои лагер в Португалия.

Роденият в Пловдив футболист от българо-ливански произход се е срещнал с хора от ръководството на “Хилзбъроу”, както и с новите си треньори и е останал очарован от демонстрираното отношение. “Всички са много доволни от това, че пристигам в техния клуб, което е наистина голям комплимент за мен. Посрещнаха ме много добре. Доволен съм, че подписах. Всичко е на топ-ниво, много по-добре от българската действителност. Развълнуван съм, защото знам, че това е пътят ми на развитие във футбола", сподели щастливият юноша на черно-белите.

Много е важно, че в състава има още двама българи - Преслав Боруков и Стефан Гаврилов, които ще ми помогнат за по-лесната ми адаптация. Но обстановката и организацията в Уензди ме мотивират много. Искам да благодаря на Локомотив, на всички хора в клуба и на всички, които са ми помогнали да се развия. Благодаря на треньорите, които са правили много за мен. Локомотив остава завинаги в сърцето ми - моят първи и роден отбор. Там винаги съм се чувствал като част от едно голямо семейство. Сега обаче съм амбициран да успея в Англия - страната, в която футболът е издигнат до невероятни висини, каза още щастливият Хамуд, цитиран от БТА. Припомняме, че миналото лято талантът беше на проби в Шефилд Уензди и още тогава впечатли англичаните с изявите си и футболните си качества.