Силна режеща болка в гърдите попречила на детето-чудо Лили Георгиева в бягането и на 1500 метра на световното по лека атлетика в Кения до 18 години. Там възпитаничката на Радмила Станкович в пловдивския клуб Тракия се предстгави изключително достойно и зае 6-то място в конкуренцията на кенийки и етиопки. На Лили, както и на Алекс Начева, предстои участие на европейското до 20 години в Гросето, Италия.

Трябваше да отидем по-рано. Аклиматизацията продължава 20 дни, а тя бага на четвъртия. На последните 400 метра ми обясни, че е изпитала силна и режеща болка в гърдите, от която не е могла да си поеме въздух. Тя обаче е силен и волеви човек и си завърши бягането, каза Радмила Станкович при завръщането на летище София. Смятам, че няма да има проблеми с възстановяването за европейското, защото тази болка всъщност и попречи да се измори. За състезателка на нейната възраст най-важното е да си подобрява резултатите. Класирането зависи от много други фактори, каза още Радмила Станкович.

Доволна съм от представянето си, можеше и по-добре, но обстоятелствата бяха такива - аклиматизацията и въздухът бяха необичайни за мен. Дадох всичко от себе си, за да представя България по най-добрия начин и мисля, че шестото място е достойно, сподели Лили Георгиева.