11- кратният шампион по мотокрос на България Мартин Тодоров  си е поставил за цел да въстанови популярният спорт в родния си град Перник. Седмица преди старта на Републиканския шампионат по мотокрос в Поморие Тодоров представи  новият клуб Yamaha M6 Racing Team. Тази година програмата на тима  включва две издания на успешното от 2018 мотокрос училище „Ябълка“, което тази година ще прерастне в M6 Academy, както и състезание M6 Yamaha Cup 2019.
 
Амбицията на Тодоров и  M6 Racing Team е да даде шанс на младите мотокрос таланти в България. Мартин Тодоров иска да налага своя стил и концепцията в обучението на състезателите, а вече има подкрепа от спонсори и приятели. 

През 2019 кампанията за обучение на млади мотокрос таланти M6 Academy ще се проведе два пъти – в Главиница (Силистра) на 29-30 юни и в Габрово на 17-18 август. Тя ще представлява два двудневни лагера, по време на които много състезатели ще получат ценни съвети и напътствия и ще подобрят карането си през сезона.

През 2019 за M6 Yamaha Racing Team ще се състезават многократният балкански и републикански шампион Мартин Тодоров в клас МХ и младите мотокрос таланти Цветан Бузин – в клас МХ85 и Дани Цанков в клас МХ65.

През 2016 година Мартин Тодоров бе в ТОП 10 наспортистите на Благоевград. Любителите на мотокроса обаче знаят , че всъщност родният му град е Перник. Първите му успехи, първите му състезания са за Перник и клуба по мотокрос, който вече е само част от спортния архив на града. Мартин Тодоров е син на Христо Гигов и наследник на легендата в този спорт в миналото Тодор Гигов.