С пълен комплект медали - шампионска титла, сребърно и бронзово отличие, се завърнаха представителите на шахклуб Пловдив от провелото се в Приморско открито държавно първенство по класически шахмат за деца до 8 и 10 години.

При 10-годишните соченият за фаворит и поставен под номер едно - Симеон Тодев, завоюва еднолично държавната титла с резултат  6 точки от 7 възможни. В тази група отлично се представи и друг представител на шахматен клуб Пловдив – Георги Седмаков. В последния кръг Георги и Симеон играха на 1-ва маса и от тази среща зависеше първото място. Загубата на Георги го отпрати на престижното 5-то място.

При 8-годишните двама представители на Шахматен клуб Пловдив се качиха на почетната стълбичка. Димитър Димитров се окичи с вицешампионската титла, а Андрей Иванов с трето място и бронзовият медал. Тук отлично се представиха и дебютантите на държавно първенство – Михаил Георгиев и Георги Георгиев, заели съответно 7-мо и 8-мо място. С отличните резултати на своите състезатели Шахматен клуб Пловдив отново доказа, че е сред лидерите между клубовете развиващи детско-юношески шахмат в България.