Състезателите от „Шахматен клуб Пловдив“ обраха купите на престижния 22-ри международен турнир „Надеждите на света“, провел се от 22 до 30 юни - в кк Златни пясъци. Турнирът се игра в 9 кръга по правилата на класическия шах, във възрастовите групи до 8, 10, 12 и 14 и 16 г. По големите възрасти се оказаха изключително успешни за пловдивчани:

До 12 г. – първо място – купа и златен медал завоюва - Ирина Петкова

До 14 г. – първо място – купа и златен медал – Мартин Малинов

До 16 г. – първо място – купа и златен медал – Галя Читакова

До 16 г. – първо място – купа и златен медал – Ивайло Кирилов

Днес продължава европейското клубно първенство провеждащо се на същото място, водачи във временното класиране са отборът на шахматен клуб Пловдив и шахматен клуб „Москва“ – Русия.

През уикенда малките състезатели се впуснаха в битка за награди в международния турнир „Контур Глобал“-Раднево. Победител при 10 годишните стана младата надежда на шахматен клуб Пловдив – Димитър Димитров. Той е само на 8 г. и тази година е държавен шампион във тази възраст по класически шахмат, което му дава право на участие в Световното първенство в Испания през месец ноември. Победата в турнир при батковците е сериозна заявка за неговото шахматно израстване като състезател.