Играчи и треньори се поздравиха след победата на Академик Пловдив над Ямбол. в среща от НБЛ. Пловдивчани не срещнаха трудности в двубоя и отбелязаха 83:67.
 
Ето и първите коментари след мача:
 
Йордан Янков старши треньор на Академик
 
Искам да поздравя играчите, коренна разлика от мача с ТФТ в Балканската лига. Показахме голямо желание и воля за победа и накрая победихме и с изразителен резултат. Нормално е нашият отбор да играе на привили и отливи. Балканката лига ще помогне много да бъдем постоянни в изявите си. Ще е по-трудно за нас предстоят ни четири мача за една седмица, но аз смятам, че ние сме отбор, който можем да преразпределим силите си. Всеки може да влезе и да покаже, че може да допринесе за отбора. Аз не гледам нещата като победи и загуби. Моето голямо желание е отборът да се развива и играчите да чувстват, че се подобряват с всеки изминал ден.
 
Тони Дечев старши треньор на Ямбол
 
Честитя победата на Академик. Надиграха ни второто полувреме категорично. Ние не успяхме да издържим повече от едно полувреме, както и срещу Левски. Не съм убеден, че това е липса само на тренировъчен процес. Не виждам желанието, себераздаването в името на победата. Това за съжаление не се тренира. Много борби в нападение, много лесни точки в подкошието. Разликата във вкараните точки на бърза атака. През останалото време при играта  пет на пет не стояхме толкова лошо. Не може да се оправдаваме с липсата на игрови ритъм. 
 
Адриян Секулов играч на Академик 
 
Подготвихме се добре, имаше лека умора, която няма как да я няма с оглед на много мачове, които имаме. Това ни е 10 мач, повечето отбори имат доста по-малко. Бяхме добре подготвени и бяхме сигурни, че ще вземем победата. Ще бъде тежко - четири поредни мача за една седмица, но ние сме в такъв ритъм, в който се надявам да се справим. Най-важното е да сме здрави и да играем нашия баскетбол.