Състезателите на пловдивския клуб Аеробика-АМД се завърнаха с 5 медала от откритият шампионат на Унгария по спортна аеробика Hungarian aerobics open в Печ. В него участие взеха над 250 състезатели от 14 страни: Австрия, Азербайджан, Беларус, България, Финландия, Великобритания, Италия, Литва, Нова Зеландия, Русия, Словакия, Швеция и Унгария. След силното си представяне седмица по-рано на изминалия международен турнир в Пловдив, това бе вторият старт на детско-юношеския отбор на СК Аеробика – АМД за второто полугодие.

След тежки и оспорвани квалификации и финали състезателите на пловдивския клуб се завърнаха с 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Александър Мишинков отново безапелационно завоюва златния медал в категория „Индивидуално момчета“ а малко след това дублира златния медал с още един в кат. „Смесени двойки“ с партньорката си Християна Златанова.

Традиционно силната категория „Групи“, в която клубът се представя в последните години, и този път донесе 2 сребърни медала и в двете възрастови групи;

2 място в кат. „Групи“ при 9-11годишните за Ивайла Стамова, Моника Джамбова, Християна Златанова, Иван Койчев и Александър Мишинков

2 място кат. „Групи“ при 12-14 год. за Радина Лулчева, Борислава Иванова, Алекс Ангелова, Никол Черпокова и Радиана Иванчева.

3 място в кат,.“Смесени двойки“ във Възрастова група 12-14 г. за Никол Черпокова и Васил Христов.

Още четири четвърти места, две шести и едно осмо успяха да завоюват пловдивските гимнастици на финалите на международния турнир в Унгария.

Сега отборът продължава подготовката си за поредното състезание: участие в Държавното отборно първенство за деца, юноши и девойки, което ще се проведе само след 2 седмици в Асеновград. След това на най-малките предстои участие в националния турнир „Бъдещи звезди“ в  София в края на месец ноември.

Всички останали състезатели във Възрастови групи 12-14, 15-17 и мъже и жени ще започват усилена подготовка за новия състезателен сезон през 2018 година, когато силите ще са съсредоточени за влизане в националния отбор и достойно представяне на България на предстоящото светеното първенство в Португалия през месец юни.