Голям международен детски баскетболен камп организират баскетболисти и треньори на пловдивския Академик Бултекс 99 заедно с една от българските легенди в този спорт - Георги Младенов, който е бил треньор на мъжкия ни национален отбор. Future Stars Basket Camp ще се проведе за втора поредна година, този път в Панагюрище, от 8 до 21 юли. Всъщност кампът ще бъде разделен на две части, тъй като се очакват около 120 деца - момичета и момчета от 10 до 18 години от България и чужбина. Главните организатори и треньори са Динко Маршавелски, бивш баскетболист на Академик Бултекс 99 и националния отбор, играл в американския колежански шампионат и завършил университета в Бостън, настоящото крило на пловдивския тим и национален състезател Митко Димитров, една от най-известните ни треньорки с признати умения в работата с подрастващите - Тина Димитрова - настоящ спортен директор на Академик Бултекс 99, както и един от най-добрите специалисти в работата с деца Йордан Иванов - помощник треньор в мъжкия тим на студентите, наставник на отбора до 14 години, човекът, който през лятото на 2016 година изведе 12-годишните до първа титла на България за клуба в тази възраст.

Целта на кампа е да предложи различна и интензива тренировъчна сесия, която да фокусира върху развитието на индивидуалните качества на играча и изграждане на характер и увереност на игрището, поясняват организаторите. Кампът ще работи върху психиката и самвочувствието на участниците, съчетавайки тренировките със забавна среда и много изненади. Децата ще бъдат настанени в 4-звезден хотел и ще ползват местната зала Асарел Арена.

Ще направим два кампа, за да обърнем по-голямо внимание на участниците. Така на всеки 10 участници се пада по един треньор, който на отделен кош ще преподава отделни елементи - нисък пост, дрибъл, стрелба и др., пояснява Динко Маршавелски. По този начин тренировките ще бъдат по-концентрирани и качествени. Ще има по две занимания на ден от по 3 часа. Подготвили сме и други интересни дейности, с които да развличаме децата. На кампа миналата година имахме 45 деца, сега ще са двойно и почти тройно повече. По време на лагера ще има турнир, ще раздадем много награди, медали, купи, ще обявим и МВП на кампа. Ще комплектоваме отборите спрямо възрастовите групи на децата. Най-доброто дете ще получи съдействие от нас да продължи образованието и баскетболното си развитие в чужбина. Разбира се - при желание на детето и родителите му, казва още Динко Маршавелски.