Общо осем пловдивски футболни таланти бяах повикани в националния отбор за юноши до 16 години. Наставникът на националният отбор на България U16 Марчо Дафчев повика трима футболиста от детско-юношеската школа на Локомотив. Това са родените през 2002 година Иван Атанасов, Християн Петров и Ивайло Кръстев. За нас е чест и голяма отговорност да играем за България. Ще дадем всичко от себе си и се надяваме да се представим добре', заявиха тримата национали за клубния сайт lokomotivpd.com. Атанасов, Петров и Кръстев са на подготовка в  момента Банско заедно с тима до 17 години. И тримата показаха отлични резултати на тестовете, които се проведоха на старта на лагера.

Дафчев се довери също така и на пет канарчета. Той за пореден път извика вратарят Милко Баданов и халфовете Станислав Шопов, Иво Казаков и Аспарух Славов. Дебют за България ще направи нападателят Георги Трифонов, за когото това е първа повиквателна за Националния отбор. 

"Трикольорите" ще изкарат 4-дневен лагер в Бояна от 17 август, след което заминават за Русия, където ще вземат участие на силен международен турнир. Прибирането от Москва е на 27-ми август.