Константин Маршавелов от пловдивския клуб “КА-2 Рейсинг Тийм” завърши на 2-о място в състезанието на “Писта Хасково”. Трасето в квартал “Орфей” се завърна в календара на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта след едногодишна пауза.

Пловдивчанинът потегли от втора позиция в състезанието със своето автомобил Mitsubishi Lancer Evo X, а няколко обиколки след старта се движеше зад лидера в състезанието, като след това темпото му спадна. Така в края на състезанието той завърши на малко над 10 секунди след победителя в надпреварата.

“Мисля, че поддържах добро темпо в първите няколко обиколки. След това получих някакъв проблем със спирачките на автомобила и трябваше да върна газта. Класирането е добро за нас, тъй като сме напред с точките в шампионата, а и спестихме от ресурса на автомобила”, сподели Маршавелов след състезанието.

Пилотът на “КА-2 Рейсинг Тийм” е едноличен лидер в шампионата на серия “макси” с актив от 120 точки. До финала на тазгодишния шампионат остават два старта, на писта “Серес” в Гърция, който е непотвърден до момента и този на “Писта Бургас”. Петкратният шампион на България заяви, че ще участва във всички кръгове до края на кампанията.

В отборното класиране пловдивският тим спечели четвърта поредна победа за тази година. “КА-2 Рейсинг Тийм” е на върха на класирането в шампионата с пълен актив от точки в четирите кръга проведени до момента.