Българско момче от Хасково попадна в престижната годишна класация на британския вестник Гардиън на Топ 60 на световните футболни таланти, родени през 2000 година. Това е нападателят Кун Теменужков, който нашумя с изявите си в детската акедемия на Барселона, а сега играе в английския Лийдс.

След три сезона в Ла Масия и свободен трансфер в отбора до 23 години на Лийдс, Кун Теменужков с основание се счита за един от най-горещите футболни млади играчи на България, пише изданието. Кун боготвори Луис Суарес и притежава подобен хищнически инстинкт в наказателното поле като уругваеца.  През миналия сезон головете му изстреляха младежкия тим на Барса до титлата, а Теменужков се разписа 30 пъти в 30 мача. Кун получи покана да играе за националния младежки отбор на Испания, но той предпочете да носи екипа на родината си България, завършва материала за родния талант.

Истинското име на Кун е Йоско. Той е роден на 1 февруари 2000 г. в Хасково и е пето дете в семейството. Година и половина след раждането му семейството му емигрира в Испания. Родителите му се устройват във Фрага и започват работа там. Семейство Михайлови решава да запишат Кун във футболната школа на „Леида“ и той трябвало да пътува 5 пъти седмично, за да тренира.

През сезона на 2014 г. в неговата възрастова група Кун вкарва 43 гола за Леида. На мач между тима му и юношите на Барселона българинът е забелязан от легендата и бивш съотборник на Христо Стоичков – Гилермо Амор. Теменужков изкарва тридневни проби в школата на Барселона и става част от кадетите на Барселона Б. През декември същата година Кун печели първата си купа. Той бележи 14 пъти по време на турнир в зала в Германия и е с основна заслуга каталунците да се приберат у дома с отличието.

В Каталуния започват да четат името на Йоско като Джошкун. Оттам се ражда и краткото прозвище Кун, с което той става звезда в юношеските гарнитури на Барселона. По същия начин наричат и аржентинската звезда Серхио Агуеро – Кун.

За юношеските формации на българския национален отбор Кун има 4 официални мача, в които се разписва 2 пъти. На 11 април 2016 г. България побеждава Грузия с 5:3 след изпълнение на дузпи в първия си мач от турнира на УЕФА, проведен в курорта Албена, а нападателят на Барселона прави своя дебют с фланелката на България с попадение в 72-ата минута на срещата.

Йоско също така участва в квалификациите за Евро 2017 в своята възрастова група, вкарвайки при загубата 1:3 от Швеция и изработвайки дузпата, спечелила мача за България срещу Грузия – 1:0. Въпреки доброто му представяне обаче националният отбор не успява да се класира на форума.