Ботев се наложи с 4:2 над Септември (София) в среща от 21-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата на "канарчетата" в "Коматево". Момчетата на Стефан Стоянов изиграха много силна първа част, в която си осигуриха комфортен аванс от три гола. След почивката обаче "жълто-черните" се отпуснаха и си създадоха сериозни главоболия.

В 24-ата минута резултатът бе открит, след като Димитър Тонев намери Иво Казаков, а той продължи към Емил Колев и останал сам срещу вратаря атакуващият футболист не пропусна - 1:0. Три минути по-късно Емил Колев центрира отдясно, защитник изби и топката попадна в Иво Казаков, който с премерен изстрел от 10 метра покачи на 2:0. В 32-ата минута "жълто-черните" отбелязаха най-красивото си попадение. Емил Колев намери Димитър Тонев пред наказателното поле, сърцатият халф напредна между няколко защитници и след като остана сам срещу вратаря го прехвърли красиво, пращайки топката във вратата за 3:0.

В 60-ата минута, в която гостите получиха много спорен фаул в ляво по атаката. Последва центриране, Милко Баданов изпусна топката и Райко Алов с глава намали резултата. Интригата се завърна с пълна сила само 5 минути по-късно, когато главният съдия отсъди доста дискусионна дузпа за нарушение на вратаря на "канарчетата" срещу нападател в "бордо". 11-метровият наказателен удар бе превърнат в гол и преднината на ботевистите стана само едно попадение. В 76-ата минута Димитър Тонев бе съборен в наказателното поле, а съдията за втори път отсъди дузпа. Зад топката застана Слави Шопов, но неговият удар бе отразен от вратаря.

Все пак, в 79-ата минута "канарчетата" си подсигуриха трите точки с четвърто попадение. След серия от удари в наказателното поле на Септември топката попадна в Димитър Пройчев, който с топовен изстрел от 12-13 метра простреля вратаря за крайното 4:2. С постигнатата победа Ботев остана на върха в класирането, като "жълто-черните" имат актив от 56 точки. На второ място преди изиграването на останалите мачове от кръга е ЦСКА-София с 46 точки, а на третото място е Левски с 44 точки.