Атлетите на пловдивския клуб Локомотив отново се представиха отлично и грабнаха 12 медала от завършилия държавен шампионат до 18 години в София. Така клубът с изпълнителен директор Атанас Запрянов и треньори Николай Атанасов – Джоко и Ивайло Русенов вече се утвърди в Топ 3 на най-големите и успешни клубове в страната в тази възраст.

Спринтьорката Мартина Писачева отново стана най-титулованата състезателка на първенството.  След като през зимата тя заслужи три златни медала от първенството в зала, сега повтори постижението си и записа нов златен требъл. Мартина взе титлата в късия спринт на 100 метра с 12.07 сек (+1.9 м/сек), като във финала изпревари Александра Янева (Супер спорт-Варна) – 12.59 сек, и Савина Станчева (Тракия 96-Пловдив) – 12.63 сек.

На 200 м възпитаничката на Николай Атанасов-Джоко също беше убедителна с 25.08 сек (+1.3 м/сек) срещу 25.61 сек на подгласничката си и съотборничка от Локомотив Луиза Димова. Димова също си тръгна с три медала, след като стана втора на 100 м с препятствия и шампионка на 4х100 м. Квартетът на Локомотив за шампионската титла в щафетата беше в състав Александра Коларова, Луиза Димова, шампионката в скока на дължина Пламена Миткова, Мартина Писачева и даде време от 48.79 сек. А Пламена освен златото в скока на дължина с 5.71 метра, спечели и сребро в скока на височина със 163 метра – страхотни постижения, като се има предвид, че е с две години по-малка. Списъкът с призьорите допълват Петя Софийска и Даниел Борисов с бронзовите си медали в тройния скок.

Много съм доволен от представянето на нашите състезатели – не само от медалистите, но и от всички останали. Повечето записаха лични постижения и доказахме, че вървим в правилна посока, а с подобренията, които бяха направени в базата ни, се вижда, че резултатите са още по-добри, коментира изпълнителният директор Атанас Запрянов.