Приличат си като две капки вода. Фенове са на Ботев, и двамата са крайни нападатели - ляво и дясно крило. Разбират се отлично на терена и извън него. Отличава ги само едно единствено нещо. Единият е от Барселона, другият - от Реал Мадрид. 11-годишните Станимир и Веселин Празови са едни от най-големите таланти на детската футболна школа на Спартак Пд - набор 2006, а първият е печелил и индивидуална награда за най-добър нападател.

Тренират футбол от 4 години. Започват при треньора Георги Костадинов, сега са при Румен Байрев. В началото родителите им ги записали на плуване, но не им харесало. Влюбили се във футболната топка и продължават да използват всяка възможност да ритат - дори в махалата с приятели. Много са талантливи, бързи и агресивни, споделя треньорът им Румен Байрев. Освен че се разбират отлично на терена, взаимно си помагат в играта, което ги прави още по-опасни за противниковите защити.

Станимир е от Барселона, любимият му футболист, естествено е Лео Меси, а от българските се възхищава на Иван Цветков, който допреди известно време радваше феновете на Ботев. Фенът на Реал Веселин пък, както може да се очаква, е поклонник на Кристиано Роналдо. Заедно гледат изданията на голямото испанско дерби, но не се карат. Познават абсолютно всички футболисти на двата испански гранда. Няма значение дали вкарваме голове, правим пробиви или подаваме пасове - важното е да играем добре,
единодушни са момчетата. Взаимно си показват грешките по време на игра, но на терена няма дрязги помежду им. Родителите ми ги подкрепят напълно. Майката, която е бивша баскетболистка, и бащата се редуват да ги карат на тренировки и мачове.

Разбира се не забравят и образованието си. Петокласници са в СУ "Свети Константин-Кирил Философ". И тук няма разлики - и двамата са отличници, и на двамата им допада математиката, макар че на Веселин - "горе-долу". Категорични са, че училището не им пречи на тренировките. Имат огромно желание за футбол, когато се случи да не могат да дойдат на тренировка се ядосват. А родителите са категорични, че ще поощряват талантливите си деца да се развиват и да израснат като добри футболисти.