Младата двойка на Марица по плажен волейбол Лора Славчева & Никол Дулева, съответно на 16 и на 15 години, отново ще мерят сили с по-големите на пясъка. След като взеха злато от национален турнир до 20 години и бронз от национален турнир на ниво жени, от днес Лора и Никол представят България и на Балканското първенство до 22 години в Скопие. В борбата за балканската титла в македонската столица се пускат 12 двойки от осем държави.

Женската надпревара започва след малко, като първи на втори корт в Скопие ще излязат маричанки и тандем от Косово. Този мач от първия кръг е с начален час 16:00 б.в. При победа, Лора и Никол ще срещнат тим от Румъния в мач от втория кръг, който трябва да започне в 20:00 б.в.

Освен от Славчева & Дулева, България ще бъде представена и от Стефани Кьосева &Весела Колева.  Те са поставени по-високо в основната схема и ще започнат участието си направо от втория кръг в 22:00 б.в. тази вечер.

В паралелното Балканско първенство за мъже до 22 години България участва също с две двойки. Димитър Калчев & Георги Стоянов започват от втория кръг, като мачът им е последен за днес на централния корт. В мач от първия кръг, втората двойка на България - Владислав Лукаревский & Иван Замфиров, излиза днес следобед срещу втората двойка на Турция. При мъжете участващите отбори са 14, също от осем държави.