Пловдивските надежди в леката атлетика Лиляна Георгиева и Александра Начева са сред бъдещите звезди на българския спорт, категоричен бе спортният министър Красен Кралев в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви. Той изтъкна, че бегачката на средни дистанции Лиляна Георгиева има национални рекорди колкото са годините й – общо 17, а състезателката на троен скок Александра Начева подобрява върховите постижения на олимпийската шампионка Тереза Маринова. Припомняме, че Лили стана втора на европейското до 21 години в бягането на 1500 метра в Гросето, Италия, а Алекс грабна сребро в тройния скок от световното до 18 години в Найроби, Кения.

Министърът е на мнение, че пловдивчанките са част от силното поколение млади родни спортисти, което расте в момента. Кралев изтъкна още плувецът Антъни Иванов, който едва на 18 години плува на финал на световното в Будапеща, европейският шампион по бокс Даниел Асенов, новият ни ансамбъл в художествената гимнастика, волейболистките до 16 г., които спечелиха бронзов медал на европейското под ръководството на пловдивския специлаист Стоян Гунчев, младият стрелец на пловдивския Тракия Кирил Киров, спечелил сребро от еворпейското за юноши и квота за младежката олимпиада..

Красен Кралев коментира, че преди да се направи нов стадион, подобен на този в Скопие, на който се игра мачът за Суперкупата на Европа между Реал и Манчестър Юн, първо трябва да се реши проблемът с останалата спортна инфраструктура.

Такова съоръжение би трябвало да е черешката на торта, заяви Красен Кралев. За да имаш такъв стадион, трябва всичко останало да ти е наред - физкултурните салони в училищата, залите и другите стадиони. Не мисля, че с оглед сегашното състояние на спортната база, най-умното нещо е да инвестираш парите си в един мач. Защото такъв стадион се прави само за един мач и аз не вярвам, че тази инвестиция ще вдигне чак толкова много нивото на македонския спорт. Привърженик съм на еволюционния поход на развитие, не на революционния. Най-важното е стъпка по стъпка да оправим спортната си инфраструктура, за да може, когато му дойде времето, да построим по естествен път и нов стадион.

Министърът припомни, че от повече от 20 години нищо не е правено в спортната инфраструктура и едва първото правителство на Бойко Борисов започна да строи и реновира съоръжения.