Голямо признание получи 13-годишният пловдивски талант в мотокроса Християн Георгиев. Той бе избран да представя България на световното по мотокрос за юноши на 13 и 14 юли на трасето край италианския град Трентино. Това ще бъде дебют за Християн на такъв голям форум. Състезателят на „Пловдив Моторспорт“ ще мери сили със своя КТМ с най-добрите в клас до 85 куб. см. Очаква се в надпреварата да участват между 70 и 90 млади пилоти от цял свят. Още двама български представители ще има на световното в Трентино. В клас до 65 куб. см. Ще се състезават  Дани Цанков с Ямаха от “М6 Ямаха рейсинг тим” и Венцислав Тошев с КТМ от МСК „Селвиево“.

Признанието за Християн идва след отличното му представяне на домашна сцена, в която няма конкуренция в своя клас. Още на 11 години става държавен и източноевропейски шампион в Супермото /на асфалтови писти/,  а в мотокроса се класира трети в източноевропейския шампионат и втори в държавното първенство. Миналата година пък ученикът в СУ „Пейо Яворов“ стана шампион на България по мотокрос в дебютния си сезон в клас до 85 кубика. Младият пловдивчанин спечели 3 от общо 7-те кръга, някои от които бяха валидни и за Източноевропейския шампионат. Там Християн се нареди на престижното 3-то място в генералното класиране. През настоящия сезон пък младият пловдивчанин отново е лидер в генералното класиране в своя клас.

На световното в Трентино Християн ще бъде придружаван от баща си Георги, който е основен двигате на успехите му, той като прави всичко по силите си, за да осигури на сина си нормални условия за подготовка и участия по състезания. А не е тайна, че мотоциклетният спорт е изключително скъпо удоволствие.