Състезателката на Русия Елина Аванесян спечели турнира по тенис Пловдив Къп за юноши и девойки до 18 години. Тя победи във финала днес с 6:3, 6:4 миналогодишната шампионка - пловдивчанката Гергана Топалова (България). Надпреварата  е от престижната втора категория на ITF и се провежда с подкрепата на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив и на  техния собственик - пловдивския предприемач доц. д-р Невен Енчев на кортовете на ТК Локомотив в Пловдив. Рускинята успя да наложи своя стил на игра още в началото на двубоя и не позволи на своята съперничка да направи обрат.

„Все пак съм доволна, че след прекараната тежка травма съм напълно здрава и играя на високи обороти. Не успях да се възстановя и от трудните мачове, които изиграх през седмицата. Обичам да участвам в турнира „Plovdiv Cup“, тъй като тук се чувствам добре и зрителите ме подкрепят. Плановете ми занапред са да се състезавам в турнира при жените", заяви Гергана Топалова. Двете финалистки бяха наградени от вицепрезидента на Българската федерация по тенис и председател на ТК Локомотив (Пд) д-р Георги Крумов и от изпълнителния директор на клуба Дора Рангелова. В събота Чехът Ири Лехецка спечели турнира при юношите, побеждавайки във финала своя сънародник  Далибор Сврижина с 6:0, 6:1.

В тазгодишното издание на „Plovdiv Cup“  участие взеха тенисисти от 19 страни от всички континенти без Австралия. За първи път в турнира премериха сили таланти от Венецуела, Казахстан, Канада и Тайланд, което е показателно, че с всяка изминала година интересът към него расте, непрекъснато се повишава и класата му. Амбицията на организаторите и на основния спонсор е да го превърнат в състезание от първа категория на ITF.

Почитателите на елегантния спорт препълниха в петък вечерта залата на ресторант „Ретур“ в тенис комплекса, където бе представена книгата „Пловдив-Локомотив и в българския тенис“. Историята на клуба е написана от доайена на спортните журналисти под тепетата Илия Кисимов с помощта на състезателите ветерани. За презентацията дойдоха видни спортисти, треньори, общественици.