Джудо надеждите от пловдивския клуб Гладиатор спечелиха общо 9 медала от трите международни турнира, в които участваха в последните две седмици. Възпитаниците на треньора Борис Хълчев се завърнаха от Босна и Херцеговина, където в град Мостар взеха участие в един от най-престижните турнири, провеждащи се в Европа – „Borsa Open“. Четирима състезатели премериха сили на татамито при конкуренция от 32 държави и над 1200 участника. Георги Енчев грабна сребърния медал след три чисти победи и загуба на финала, Стойчо Моллов завоюва бронза след тежки срещи в една от най-тежките категории до 38 кг. Ивелин Дафов и Гери Илиева не достигнаха до отличия, но се представиха изключително достойно заемайки петите места в категориите си.

Предишната седмица в Република Черна гора Гери Илиева и Ивелин Дафов разбиха конкуренцията в категориите си и грабнаха златото. Гери беше допусната да играе и в по-горна категория, където също беше безапелационна и завоюва втори златен медал . Стойчо Моллов допусна загуба единствено на финала и завоюва 2-рото място, а Георги Енчев се пребори достойно за третото място.

Два медала спечелиха и най-малките бойци на турнира „Дунавска купа“ в Русе. Под ръководството на помощник треньора Боян Кодинов сребро грабна Крис Миланов а най-малкият участник Станислав Борисов завоюва бронзов медал. Отлично оценка заслужават и Теди Тинков, Борис Борисов, Марти Атанасов, Давид Поптодоров и Ивайло Божилов, които въпреки че не спечелиха медали, представиха достойно джудо клуб Гладиатор.

Гордея се с моите състезатели за проявения дух и от всичко което показват на татамито. Изключително съм благодарен на родителите, без подкрепата на които няма да е възможно да постигаме поставените цели за поготовката на Гладиаторите, заяви специално за TrafficNews.bg треньорът на клуба Борис Хълчев.