Ивайло Иванов е най-добрият български джудист.  Тази година оглави и световната ранглиста в една от най-тежките категории - до 81 килограма.  23-годишният талант е от Монтана, тренира в ЦСКА-София под ръководството на Симеон Ценов и Красимира Томова. 

Той е многократен републикански шампион по джудо и самбо във всичките възрасти, включително и при мъжете. Има европейски титли и медали от световни първенства в джудото и самбото, има европейски и световни купи. 

Мнозина чуха за него по време на Олимпийски игри по джудо преди година, когато Ивайло започна ударно, но след две страхотни победи, загуби на четвъртфинал и остана 7. 

Иванов спечели призна спортист на 2016 на Обединени спортни клубове ЦСКА. 2017 година е противоречива за него – оглави ранглистата в света, уникален за страната ни успех, спечели Европейската купа в Германия, но остана без медал от Европейско и световното първенство.

Въпреки това талантът на Иванов е забелязан и от други федерации и той получава изкушаващи предложения да се състезава за други държави:

"Честно казано се замислих, но реших, че хората около мен са доста по-ценни, отколкото парите. Надявам се държавата да продължава да подкрепя не само мен, но и всички спортистии да не ги пускат да ходят навън, защото в България има качествени кадри", сподели спортистът пред Bulgaria ON AIR.