Пловдивските пилоти Делян Мишинков, Любомир Гърков и Симеон Юруков и екипът им  Iceman Racing Бохемъ  се красираха трети в най-оспорваното издание на „ЕКО 24 часа на България“, което се проведе през уикенда в Кюстендил. До края на седмицата отборът ще влезе в ТОП 20 в световната ранг листа.

Победител в оспорването състезание е белгийският тим MRK. Кенет Наесенс, Кевин Капрас и Зиберт Верфаиле изминаха внушителните 1500 километра на пистата „Пауталия“ в Кюстендил и въпреки това финишираха само на 3,8 секунди пред световните шампиони от PF Racing.

250 пилоти, разделени в 46 отбора, се включиха в състезанието на писта „Пауталия”.  "ЕКО 24 часа на България“ имаше и благотворителна кауза, посветена на „Детското отделение“ към МБАЛ Кюстендил. Организаторите на надпреварата за пореден път отделиха собствени средства, както и част от входните такси, за да подпомогнат болничното заведение.

Следващият кръг в шампионата, организиран от Karting Events Bulgaria, е на 31 август и 1 септември отново на писта „Пауталия“, където ще се проведат 4 и 8-часови състезания.