Двама боксьори на БК Първенец ще защитават честта на пловдивски регион и България на предстояото европейско първенство за юноши в морския курорт Албена от 18 до 25 септември. Това са Иван Насков в категория до 57 килограма и Стоил Станоев в категория до 70 килограма. Двамата се готвят интензивно с националния отбор в София.

Надеждите на БК Първенец са абсолютни хегемони в категориите си на домашна сцена и сега се очаква да направят пробив и на международния ринг. Иван е трикратен държавен първенец и ще дебютира на европейско първенство. Стоил е цели пет пъти шампион на България и за него това ще бъде второ участие на подобен форум. Преди година той се боксира на шампионата на Стария континент в Унгария и преодоля германец в първия кръг, но във втория си мач бе явно ощетен срещу представител на домакините.

В последните няколко години БК Първенец с президент Петър Кренчев /на снимката със Стоил – вляво, и Иван/ се утвърди като водещ в страната при подрастващите не без силната подкрепа и на Община Родопи. Клубът завоюва доста титли от държавни първенства, включително и при момичетата.