Отборът на Марица (Пловдив) за девойки до 17 години се представя отлично в традиционния международен волейболен турнир за девойки до 19 години Корнакиа Уърлд Кап в Италия. Възпитаничките на Петя Хрисчева изиграха общо девет гейма в първия състезателен ден, показаха добра игра и бяха на косъм от класиране за осминафиналите. Те продължават участието си в борбата за 17-ото място в надпреварата след като завършиха на трето място в своята Група А. Един спечелен гейм не им достигна за заветното второ.

В първата си среща в град Порчия Жълто-сините отстъпиха пред италианския Палаволо Медуна (Медуна ди Ливенца) с 1:2 (16:25, 21:25, 25:22), като впоследствие се оказа, че това де факто е бил мачът за второто място в групата. След това пловдивчанки надиграха домакините от Домовип (Порчия) с категоричното 3:0 (25:11, 25:20, 25:15), а след много силна игра загубиха от фаворита в групата – националния отбор на Хърватия, с 0:3 (19:25, 20:25, 23:25).

Междувременно в румънския град Меджидия бе отменена последната приятелска среща, която селекцията на Марица от волейболистки до 23 години трябваше да изиграе. Оказа се, че залата, в която състезателките на Габриела Айшинова трябваше да играят с националния отбор на Румъния за жени до 19 години, е заета. Предложената от домакините алтернативна зала с циментов под се оказа незадоволителна за щабовете на двата тима и те решиха да се откажат от двубоя.