Децата на пловдивския волейболен клуб Виктория Волей записаха призови класирания в дебютните си участия. Отборът за момчета до 12 години (родени 2006 и 2007 година) постигна две победи от два мача в държавното първенство за тази възраст. Възпитаниците на треньорката Йорданка Василевска завършиха на първо място в регионалния турнир, който приключи в залата на СУ „Цар Симеон Велики“ в Пловдив. Малките „викторианци“ надиграха с 2:0 Хебър (Пазарджик), а след това се наложиха със същия резултат над Велинград волей (Велинград). В другия мач от турнира Хебър победи Велинград волей с 2:0. Така Виктория Волей завърши на първо място и продължава в следващия етап от надпреварата, който е през месец май. Хебър остана втори, а трети е тимът на Велинград волей.

Изцяло новият отбор на Виктория Волей за момичета до 12 години се класира на 3-то място в държавното първенство по волейбол за тази възраст (мини волей). Момичетата на треньора Николай Лазаров, които тренират заедно едва от 3 месеца и тепърва ще се изграждат като отбор, записаха една победа и 2 загуби в регионалния турнир, който се проведе в зала „Олимп“ в Брацигово.

Малките „викторианки“ победиха домакините от ВК Брацигово с 2:0 гейма и отстъпиха на „Асеновец“ (Асеновград) и „Хебър“ (Пазарджик) с по 0:2 гейма. Надпреварата бе спечелена от отбора на „Хебър“, а след това в класирането се нареждат „Асеновец, Виктория Волей и ВК „Брацигово“. Все още не е ясно какъв ще е регламентът за следващия етап от надпреварата, но съществува вероятност напред да продължат първите 3 отбора, т.е. и Виктория Волей.

Въпреки че сме отбор само на 3 месеца, беше важно да започнем участие в държавното, защото така децата ще трупат опит и ще се обиграват. Като гледах другите отбори в Брацигово, нашите момичета са най-перспективни и най-високи. Моята цел е поне 2-3 момичета да стигнат до женския волейбол, заяви за официалния сайт на Виктория Волей треньорът Николай Лазаров.