Отборът на Локомотив (Пловдив) набор 2004 ще защитава титлата си, спечелена от турнира "SKF Meet the World 2017" в Сопот. Тазгодишната надпревара ще се проведе от 28-ми април до 1-ви май на стадион "Металик".

През 2017-та "черно-белите" триумфираха с купата и златните медали, като победиха ЦСКА-София с 1:0 във финала. Първото място осигури на Локомотив участие на неофициалното световно клубно първенство за деца и юноши - Gothia Cup в Швеция. В скандинавската страна набор 2004 се представи феноменално - завоюва престижното 3-то място от общо 138 отбора от 27 държави, което е и най-успешното класиране на български отбор на турнира.

В "SKF Meet the World 2018" Локомотив ще мери сили с Металик (Сопот), ЦСКА-София, Лудогорец (Разград), Черно море (Варна), Ботев (Пловдив), Берое (Стара Загора), Славия (София). Отборите ще бъдат разпределени в две групи, а жребият ще бъде теглен в събота. Победителят в "SKF Meet The World" отново ще представи България на Gothia Cup в Швеция, като "смърфовете" се амбицирани да повторят успехите от миналата година.

Междувременно вчера Локомотив загря за надпреварата именно срещу домакините на турнира. Възпитаниците на треньора Кириякос Георгиу разгромиха Металик с 0:9 в Сопот. С голове за победата се отчетоха Петър Андреев (4), Мирослав Атанасов (2), Евгени Георгиев, Тодор Павлов и Галин Халачев. В класирането Локомотив е на първа позиция в класирането с актив от 43 точки и мач повече.