Децата на Ботев от набор 2007 се представиха много достойно и завършиха на пето място в крайното класиране на силния международен турнир SCHARR Nations Cup. Надпреварата се проведе на 9 и 10 юни в Щутгарт и събра общо 32 тима от цяла Европа.

В първата предварителна група момчетата на Стоян Ангелов стартираха с две победи с по 4:0 над UN Käerjéng 97 от Люксембург и Dagersheim от Германия. В последния двубой, който беше без значение, "жълто-черните" направиха 1:1 с МТВ Щутгарт.

По този начин ботевистите завършиха първи и продължиха към следващата група, където пловдивчани записаха три победи в трите си мача. "Жълто-черните" започнаха с престижна победа с 3:0 над швейцарския Санкт Гален, последва победа над домакините от Vaihingen с 2:0, а ботевистите завършиха превъзходното си представяне с нов успех - 2:1 над немския Fauerbach.

В неделния ден "канарчетата" продължиха участието си в шампионския поток и попаднаха в най-тежката група. Въпреки това, възпитаниците на Стоян Ангелов успяха да се справят и с нея. "Жълто-черните" се наложиха с 2:0 над френския Страсбург, а във втория си двубой "жълто-черните" победиха ФК Виена от Австрия. В последния двубой, който нямаше значение за крайното класиране, ботевистите паднаха с минималното 0:1 от Цървена звезда.

На 1/8-финалите Ботев се изправи срещу австрийския шампион Ред Бул Залцбург. В много напрегнат и интригуващ сблъсък двата тима завършиха 2:2 в редовното време, като австрийците изравниха буквално в последната секунда. При изпълнението на дузпите "канарчетата" показаха по-здрави нерви и се наложиха с 3:2.

В 1/4-финалите Ботев се изправи срещу немския колос Щутгарт. Германците демонстрираха класата си и вкараха два бързи гола, което се оказа решаващо за крайния успех с 2:0. До края на турнира ботевистите записаха нови две победи, за да си гарантират петото място в крайното класиране - с 1:0 над унгарския Хонвед и 1:0 над немския Пфулинген.

Любопитното е, че на големия финал се класираха двата отбора, които успяха да нанесат поражения на Ботев - Щутгарт и Цървена звезда. Ботевистите оставиха отлични впечатления с изявите си и бяха поздравени от организаторите за цялостното си представяне.