Кметът на Пловдив Иван Тотев официално прие баскетболния отбор на Академик Бултекс 99 до 14 години, който показа трите спечелени купи в Заседателна зала на Общината - шампионската титла на България, Купата на България и Балканската купа. В знак на признателност за подкрепата пък президентът на клуба Васил Врачев удостои кмета на Пловдив Иван Тотев с медал на Академик Бултекс 99 от републиканското първенство.

Момчета, благодаря за това, което правите! Тази зала е посрещала много големи шампиони и фактът, че сте тук е доказателство за огромния труд, който сте положили. Голям респект и към ръководството на Академик Бултекс 99 и към родителите. Поздравявам Ви за усилията, които полагате за развитието на баскетбола в Пловдив, каза Иван Тотев и допълни, че спортът е сред важните приоритети в политиката на управление на Община Пловдив. Кметът изрази надежда, че младите спортисти на пловдивския баскетбол ще продължат да прославят града. През последните няколко години волейболът и баскетболът показват завидни резултати и ние се гордеем с Вашите успехи, заключи кметът Иван Тотев.

Последната титла отборът извоюва миналия петък в София, където спечели републиканския шампионат. Купата на България в тази възраст се провежда от миналата година, а Балканската – от тази година. На турнирите в България – Купа България и държавен шампионат, отборът не допусна нито една загуба през целия сезон и записа само победи. Това е същият тим, който преди 2 години стана държавен шампион до 12 години – отново под ръководството на старши треньора Йордан Иванов. Община Пловдив подкрепя баскетболните клубове, като всяка година от бюджета на Пловдив се отделят над 100 000 лева. За усилените тренировки им е осигурена и залата на спортното училище „Васил Левски“.

За да изкажат своето уважение, ресорният заместник-кмет по спорта и районните кметове на Пловдив също отправиха своите поздрави и пожелания за бъдещи успехи. За спомен освен тениски с логото на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 младежите получиха и вестник „Пловдив градът“ с автограф на кмета Иван Тотев върху снимка, на която той играе баскетбол. Накрая всики се почерпиха с вкусна торта с изобръжението на шампионския тим на Академик Бултекс 99, както и с топла и мека пита.