Детето чудо на пловдивския клуб атлетически клуб Тракия Лиляна Георгиева грабна приза за “Изгряваща звезда” на Балканите при девойките за 2017 година. Възпитаничката на Радмила Станкович получи наградата си на Балканската атлетическа гала в Стара Загора тази вечер.

2017-а беше най-успешната година в кариерата на младата ни надежда, която вече има м колекцията си 15 национални рекорда. През лятото Лили спечели сребърен медал на 1500 метра на Европейското първенство за старша възраст в Италия, а седмица по-рано завърши шеста на Световното първенство за младша възраст в Кения. Всичко това - след като подготовката и бе нарушена от неприятна контпузия - скъсване на ставни връзки на глезена през април.

За най-добър сред младите надежди при юношите беше отличен румънският състезател в дългите бягания Андрей Русу. За Атлет №1 на Балканите при мъжете беше награден гюлетласкачът Месут Пезер (Босна и Херцеговина), който завърши седми на Европейското първенство в зала в Белград пред март, съобщава sportal.bg. Признанието за №1 при жените получи румънската състезателка на 400 метра Бианка Рейзър.