Четири волейболистки на Марица попаднаха в състава на националния отбор на България за девойки под 19 години, който ще участва от утре на Балканско първенство в сръбския град Чачак. В състава на селекционера Асен Методиева попаднаха Виктория Ангелова, Александра Миланова, Добрина Христоскова и Дима Ушева. В щаба на националките е статистикът на Марица Благовест Тодоров. България е в Група А с домакина Сърбия, Македония и Румъния. Първа среща е утре от 13:00 часа срещу Румъния. Това ще е основна репетиция за националките преди Европейското първенство под 19 години в Албания (1-9 септември).

Междувременно Марица ще вземе участие във второто издание на турнира Golden Spike 2018 от 26 до 30 август, който и тази година ще се проведе на базата на хотел Нева в Китен, където ще бъдат настанени всички участващи отбори. В турнира ще участват основно момичета родени през или след 2006 и 2007 години, но поради приятелския му характер до участие ще бъдат допуснати и малко по-големи състезателки. Мачовете ще започват в 17:30 и 18:30 часа. Тази година всички двубои ще бъдат предавани пряко в YouTube канала на състезанието.

Участие ще вземат шест отбора, те ще бъдат разпредели в две групи от по три тима. Отборите завършили на третото място ще играят за пето място. Първите два тима от всяка група продължават към полуфиналите. Жребият за определяне на състава на групите ще се състои на техническа конференция, която ще се проведе на 25.08.2018 г. от 19.00 б.в. в конферетна зала на хотел Нева, град Китен. Срещите ще се ръководят от лицензирани съдии. В първото издание на турнира миналата година Марица участва с два отбора. Единият триумфира с титлата, а другият завърши на трето място.

Виж всички участници в турнира: 

Марица (Пловдив)

Виктория Волей (Пловдив)

Славия (София)

Локомотив (София)

ЙЕБ Шумен 05 (Шумен)

Пирдоп (Пирдоп)