Отборът на Академик Бултекс 99 грабна Купата на България по баскетбол за деца до 14 години, след като спечели турнира на 4-те най-добри в комплекс СИ²ЛА в Пловдив. На финала момчетата на старши треньора Йордан Иванов надиграха Балкан в много оспорван мач с 65:60 и вдигнаха трофея. Преди това в полуфиналите домакините спечелиха срещу Несебър, а Балкан се справи с Черно море. Така пловдивският клуб за пореден път показа, че умее да работи на всички нива и има една от най-добер развитите школи в страната.

Сблъсъкът за първото място предложи много емоции в пълната зала. Двубоят вървеше почти кош за кош, като на почивката Академик Бултекс 99 водеше с точка. Преди последната четвърт обаче Балкан бе напред с 2 точки преднина. В средата на решителната част Киркилис даде аванс от 5 точки на домакините след тройка, кош и два точни наказателни удара. До края гостите отново се върнаха в мача и поддържаха интригата до последно, но в заключителните секунди, благодарение най-вече на Симеон Димитров, Академик Бултекс 99 изтръгна заслужена победа. Купата бе връчена на победителите от крилото на мъжкия отбор на Академик Бултекс 99 и национален състезател Митко Димитров.

Най-резултатен за пловдивчани бе капитанът Симеон Димитров с 26 точки. Златан Коев се отчете с 12, а 10 има Веселин Бензаров. Хрисимир Маринов отбеляза 21 за Балкан. С 14 е капитанът Илиян Илиянов. В малкия финал Черно море Тича също надделя трудно над Несебър със 73:67 и спечели бронзовите медали.