Над 680 джудисти от 40 клуба от България, Македония, Турция, Гърция и един състезател от страната от Япония взеха участие в 3-тия международен турнир по Джудо „GLADIATOR OPEN 2018“, който се организира от Борис Хълчев, председател и треньор на джудо клуб Гладиатор - Пловдив. Мащабната надпревара се проведе в зала Строител. За допълнително стимулиране на състезателите г-н Борис Хълчев осигури страхотни медали, каквито не бяха връчвани до този момент на състезания в България. Проведоха се срещи и между участници със специални нужди, като същите бяха наградени от организатора както с медали, така и с индивидуални купи.

Специални гости във втория ден на турнира бяха Янислав Герчев, който два дни преди това завоюва сребърен медал на Европейското първенство по джудо в Тел Авив, и неговия баща и треньор Атанас Герчев. Янислав Герчев лично връчи медалите на голяма част от състезателите, с което внесе допълнителен колорит на турнира и стимул на състезателите.

При изключително силната конкуренция във всички възрасти отборът на Хасково безапелационно грабна купата на победителите, а на второ и трето място се наредиха отборите на Локомотив София и Илинден София.

Изключително съм доволен от огромното присъствие на толкова много състезатели и се радвам че успяваме да популяризираме джудото в Пловдив. Надявам се все повече деца да избират да влизат в залите по джудо за да се запознаят с красотата на този спорт. Специални благодарности на всички участници в турнира и естествено на всички съпричастни към организацията и провеждането на „ГЛАДИАТОР ОПЪН 2018“ сподели г-н Борис Хълчев след приключването на състезанието в неделя.