Пловдивските близнаци Илиян и Йоанна Радулови грабнаха убедителни победи на първия турнир от Източноевропейското първенство по тенис до 14 години в турския курорт Анталия. Талантите на СКЛАТ Тракия са в отбора на България редом с Виктор Марков от ТК Диана София и Емилия Любенова от ТК Ямбол.

Радулов завърши на 9-то място, след като разгроми с 6:0 6:1 Тамерлан Азизов от Азербайджан. Неговата сестра също е 9-а след 6:3 6:2 срещу Нуца Цинцадзе от Грузия. Виктор Марков завърши 6-и , а Емилия Любенова – 12-а. Състезателите ни под ръководството на треньора Николай Стойчев ще вземат участие в два поредни турнира от Източноевропейското първенство.

Лагера и турнирите в Анталия са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа. Освен България в Анталия участват още отборите на Армения, Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Черна гора и Турция.