Той се състезава едва от три години, а преди броени дни стана абсолютен шампион на най-силния турнир у нас по класически култузиръм и фитнес - Купа Пловдив. Ангел Данчев не само че успя да дублира титлата си в категория до 180 см. от миналата година, а и единодушно бе избран за най-добрия в надпреварата. Роденият в Пазарджик културист е на 30 години и се занимава с треньорска дейност, но успя да превърне хобито си в професионална изява, при това на най-високо ниво. Ангел е балкански вицешампион за миналата година, а през тази ще се опита да стъпи и на върха в надпреварата сред страните от нашия регион. Тя е и основната му цел.

Данчев се готви в пазарджишкия фитнес клуб Титан и се състезава от името на разградския "Флекс" при треньора Мартин Русанов, тъй като в родния му град няма клуб. От 10 години се занимава с културизъм, но в началото е започнал изцяло на любителски начала. Ангел е персонален треньор, занимава се с подготовка на състезатели. Негов възпитаник е съгражданинът му Радослав Рангелов, който миналата година спечели силния международен турнир Промесас Джирона в Испания, осигуряващ квота за емблематичната надпревара Арнолд Класик. Двамата и в момента водят подготовка в Пазарджик за поредното участие на Радослав на силните
турнии в Испания.

Ангел е женен за Илияна, имат дъщери на 5 и 2 години - Вивиан и Ангела. Със съпругата си се запознава в залата. Още щом я видях, си казах, че това ще бъде моята жена, споделя Ангел. След 6 месеца и предлага брак и се оженили. Много си допаднахме - най-вече като хора, не толкова като еднии същи спортни интереси, казва Ангел. Тя също е любителка и треньорка и се занимава с подготовката на деца, а покрай грижите за малката Ангела, засега се въздържа от професионални изяви по турнири.