Пловдивският баскетболен тим на Академик Бултекс 99 хвърля 14-годишен талант срещу Рилски спортист в мача от поредния кръг на Националната баскетболна лига утре от 18 часа в Самоков. Става дума за една от най-големите надежди на клуба Симеон Димитров, който бе включен в мъжкия отбор за предстоящия двубой. Така спортно-техническото ръководство предприе нестандартен ход, с който демонстрира, че смята сериозно да разчита на собствените си кадри за в бъдеще.

Симеон е една от най-големите надежди на клуба, държавен шампион  с тима до 12 години от лятото на 2016 година, национал в своята възрастова група. Също така играе в отбора на Балкан в престижната надпревара от Шампионската лига при подрастващите. Освен в отбора до 14 години, редовно играе и в гарнитурите на пловдивския клуб и при по-големите.

Една от причините за дебютното му включване при мъжете е проблемът с контузени състезатели в отбора. Центърът Станислав Ваклинов получи травма в ръката и няма да бъде на разположение за двубоя, като се предполага, че ще отсъства десетина дни. Васил Михайлов е трайно контузен, с проблеми е и Илиян Ставрев.

Решихме да дадем шанс на Симеон да натрупа самочувствие. Също така това е своеобразна награда за сериозното му отношение към тренировъчния процес, коментира старши треньорът Асен Николов.

Още за Симеон Димитров може да прочетете ТУК и ТУК