ЦСКА разгроми Локо с 4:1 в дербито от поредния кръг на Първа лига на стадион „Българска армия“. През целия мач червените бяха по-добрият отбор и заслужено триумфираха. Футболистите на Локомотив допуснаха много грешки в отбрана и действаха без необходимата агресия, поради което не успяха да затруднят съперниците си. Така намиращият се в явен подем тим на ЦСКА заби общо 10 гола на пловдивските грандове само в рамките на седмица, след като победи с 6:2 Ботев миналата неделя. Както и преди 7 дни в Коматево обаче реферът отново се оказа главно действащо лице. В края на първото полувреме при резултат 2:0 Димо Бакалов бе съборен от Дюлгеров при опита си да засече подаване отдясно. Спорна ситуация, в която съдията Никола Попов предпочете да не дава дузпа и извади жълт картон на Бакалов за реплика.

Червените наложиха преса дълбоко в половината на гостите още от първите минути и пловдивчани трудно изнасяха топката. Резултатът не закъсня. В 13-та минута Манолев преодоля Бедиме отдясно, центрира, Пиргов изби право в краката на Тиаго, който с прехвърлящ удар откри за домакините. В 27-та отбраната на черно-белите се пропука за втори път. Пламен Николов сгреши при изнасянето, Меркадо центрира отляво, Манолев свали с глава на Малинов, който за втори път прониза мрежата. 

В 30-та минута дойде и първата по-опасна ситуация за Локо. Димо Бакалов се възползва от грешка на защитник на левия фланг, отне топката, но стреля покрай вратата от добра позиция. Малко по-късно отново той имаше възможност, но с глава прати топката встрани от вратата при центриране на Пламен Николов отдясно.

През второто полувреме черно-белите се опитаха да изнесат топката по-далеч от вратата си и да погледнат по-смело към вратата на противника, но отвориха пространства в защита и допуснаха трето попадение. В 61-та минута Тиаго бе изведен отляво и намери напълно непокрития Каранга, който сам срещу вратаря не сгреши. В 74-та минута гостите върнаха едно попадение. Те разиграха отлична многоходова акция, Бедиме центрира остро отляво и Димо Бакалов с глава красиво заби топката в мрежата. Само 4 минути по-късно червените възстановиха аванса си. Меркадо бе изведен отляво и центрира ниско по тревата. Защитата на Локо отново проспа включването на Манолев, който отблизо засече топката в мрежата. Малко след това той пропусна да се разпише за втори път, след като не можа отблизо да засече топката с глава.

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Меркадо, 9. Каранга, 11. Манолев, 15. Малинов, 20. Тиаго, 23. Дюлгеров

ЛОКО ПД: 1. Пиргов, 71. Крумов, 22. Николов, 44. Марков, 2. Бедиме, 17. Траянов, 20. Серджио, 39. Умарбаев, 9. Кики, 10. Марчев, 7. Бакалов



Спорната ситуация за дузпата вижте тук: