Старши треньорът на Локомотив Пд Бруно Акрапович опроверга писанията в столичен ежедневник, че готви чистка в отбора, че не смята повече да използва Парвиз Умарбаев и че играчите не одобрявали методите му. Той направи това чрез изявление в клубния сайт на черно-белите, в което говори и за предстоящия мач с ЦСКА в неделя на Лаута от 15.30 часа. Ето какво каза Акрапович:

Очаквам добра игра от футболистите ни срещу ЦСКА-София, който е труден противник. Имаме проблеми в защита, Муса и Николов са наказани, но ще намерим най-доброто решение на тези позиции. Готвим се усилено за срещата, няма да ни е лесно на терена, но за нас ще е най-добре да вземем трите точки от тази домакинска среща. На мача с Лудогорец видях колко много хора седят зад Локомотив и го подкрепят. Това искрено ме зарадва и е допълнителна мотивация както за мен, така и за футболистите. Очаквам отново страхотна подкрепа от нашите фенове и срещу ЦСКА-София в неделя.

Днес видях, че в някои медии са се появили информации, които не отговарят на истината. Не може да се публикуват новини за клуба, без да са потвърдени и без да са разговаряли с мен. Как може медиите да знаят неща, които аз самият не знам още? Те не са баба Ванга! Това не е начинът, по който трябва да се отнасят към Локомотив. Очаквам феърплей от медиите. Каня ги на тренировките на отбора, да дойдат, да видят, да говорят с мен и след това да напишат новини на базата на видяното и чутото или да вземат новини от официалния сайт lokomotivpd.com.

Това, което се говори в съблекалнята, си остава само между играчите и треньорите. Трябва да пазим нашият отбор от такива интриги и медийни атаки. Такива неверни информации не могат да ни притеснят, а напротив - правят ни още по-силни и сплотени, настроението в съблекалнята е отлично.

Преди началото на всяко занимание разговарям с играчите, за да разбера дали всеки е разбрал това, което се изисква от него, и след това започваме тренировката и отделните упражнения. Разбираме се чудесно. Футболистите могат да комуникират с мен на 5 езика, а освен това могат да се консултират и с помощниците ми.

Парвиз Умарбаев е играч, който се представя много добре по време на тренировки и на мачове. Той се бори за титулярно място наравно с другите играчи. Контактът между мен и Парвиз е както с всички останали футболисти - отличен, няма никакви проблеми по между ни.

Поздрави на всички българи от Бруно Акрапович