Тарторът на агитката на ЦСКА Росен Петров, познат като Животното, е на мнение, че инцидентите по време на мача Локо - ЦСКА вчера, са били планирани предварително. Припомняме, че в 40-та минута фенове на червените счупиха оградата и нахлуха на пистата, провокирани от група черно-бели запалянковци, при което настана масов бой и мачът бе прекратен за 15 минути. Впоследствие се разбра, че провокаторите са руски граждани, а един от тях е тартор на агитката на Спартак (Москва).

Пет-шест лица, сред които руски граждани, без никакъв проблем минават през целия стадион. Идват от домакинския сектор на Локомотив, който е зад една от двете врати и от Сектор „А“ влизат на пистата. Необезпокоявани идват на около 20 метра от трибуната, на която сме настанени ние. Почнаха да посягат и плюят на играчите на ЦСКА, които загряват. Арогантно държание, жестове към нашата агитка. Показваха с пръст през шията, което образно казано означава, че ще режат гърла. Единият от провокаторите, доста пълен, едър, е един от тарторите на руските ултраси на Спартак (Москва) на име Максим Тук. Дори има филми за него, може да се намерят в интернет, коментира Росен Петров в предаването "Здравей, България".

Докато ние говорим с охранителите защо тези хора са при нашите футболисти и ги атакуват, за около 10-20 секунди феновете на Локомотив (Пловдив) се оказаха при нас. Ние нахлухме заради агресията към нашите играчи. Има и видео материал, на който се вижда как привърженик на Локомотив тича през целия терен и удря наш играч по гърба.

Крушката си има опашка. Според мен всичко това е било предварително режисирано. На стадиона няма охрана. По една или друга причина собствениците на Локомотив или хората, от които зависи да има полицейска охрана, са отказали. Умишлено полицията е оставена отвън. Това не е по нейна вина. Това нещо се решава от собствениците на клуба домакин. Когато те не желаят полицейска охрана, полицията не може да направи нищо, каза още тарторът на червената агитка.

Според мен този инцидент е планиран предварително. Част от феновете на Локомотив (Пловдив) са получили пари, за да се случи това. Охранителната фирма е близка до част от тарторите на агитката на клуба. Тези лидери формално, не знам дали е документално, се водят шефове по сигурността на самия стадион. Това е абсолютна идиотщина. Полицията не присъства вътре на стадиона, защото въпросните хора, които са отговорници по сигурността, извиват ръцете на собствениците образно казано: Ако нашата фирма не охранява, ще имаш проблеми. Ще има факли, бомби, наказания за клуба. По тази отработена схема полицията не е на стадиона. Било скъпо или евтино. Значи плащаш на охранителната фирма „Х“ пари, а ти е скъпо да платиш на полицията?, завърши Животното.